Helaas komt het nog vaak genoeg voor dat starters te ‘jong’, naïef en onervaren zijn. Het is daarom zaak om goed informatie in te winnen omtrent het product of de dienst die je aan de man wilt brengen.  Je wilt natuurlijk als nieuwe ondernemer niet binnen de kortste keren een ‘hulpteam’ moeten inschakelen om de ‘puinhoop’ op te ruimen. Vaak denken starters dat ze “ HET” gouden idee hebben, maar in praktijk blijkt dit helaas toch anders uit te pakken.

“Jorgen Declerck schrijver van “Get A Yes“werd geboren op 11 mei 1981 in het West-Vlaamse Oostende, al vlug werd duidelijk dat hij meester was in het overbrengen van zijn ideeën naar de mensen rondom hem en hen te overtuigen van zijn visie op bepaalde zaken. “

Het plan lijkt te lukken, maar dan gaat het gigantisch mis, wellicht niet eens door toedoen van jezelf maar door je leveranciers. Je probeert een reddingsplan te schrijven, bent moe, bent op maar wilt wel voor je zaak blijven vechten maar uiteindelijk ben je toch failliet. Is dit een reden om er dan ook maar direct vanaf te zien? Nee natuurlijk niet, maar ga wel opzoek naar zoveel mogelijk informatie op het internet en ga ook zeker praten met andere ondernemers die ongeveer in dezelfde branche als jij wilt al opereren. Bekijk bijvoorbeeld of er al een patent bestaat op het product dat je aan wilt gaan bieden, geen tijdrover, toch belangrijk, met andere woorden, bestaat jouw idee al? Via verschillende zoekmachines kan je al veel informatie vinden, veel mensen vergeten dit nog wel eens er bestaan vele sites, fora en columns met informatie.

Voordat je gaat starten

Doe een onderzoek hoe ‘nieuw’ je bent op de markt en/of je concurrenten hebt- Bekijk of je idee ook daadwerkelijk realistisch of haalbaar is- Besteed serieus aandacht aan een ondernemingsplan/businessplan- Win zoveel mogelijk informatie in bij ‘andere’ ondernemers- Definieer je doelgroep zo goed mogelijk. Brainstormen is iets wat je eigenlijk als startende ondernemer moet doen, je kan dit zelf doen onder de douche bijvoorbeeld, maar je kan er ook een dag aan besteden en een professioneel bedrijf hier voor inschakelen. Een idee omzetten naar een daadwerkelijke onderneming is iets waar veel mensen tegen aanlopen. Het vele denken over het fantastische idee brengt ook een angst met zich mee waardoor mensen vaak alleen maar kunnen denken aan de barrières van het ondernemen, de goede gedachten komen hierdoor niet aan bod.