Als jonge ondernemer  is het goed om fris en fruitig je nieuwe dienst op de markt te brengen, maar het is en blijft erg belangrijk om ook aan de overige onvermijdelijke dingen te denken zoals het bijhouden van een administratie. Een succesvolle onderneming valt  of staat bij een goed ondernemersplan ofwel bedrijfsplan. De Kamer van Koophandel heeft zelf prijzen die jaarlijks uitgereikt worden aan de startende ondernemers en hun bedrijfsplannen.

Tijdens het schrijven van je bedrijfsplan zal je zeer regelmatig het een en ander bijstellen, schrappen of toevoegen en ondertussen moet je proberen jezelf  vast te houden aan de eerder gestelde visie.Alles over het maken van een bedrijfsplan vind je door hier te klikkenMet een laptop, telefoon, auto en uiteraard een goed product of dienst kan je al aan de slag. Wanneer je reeds een auto in bezit hebt en deze is representatief dan is er geen enkele reden om jezelf tijdens de startfase op (extra) hoge kosten te jagen.  Indien je niet over een eigen auto beschikt dan zijn er verschillende mogelijkheden:

Kopen en cash betalen

Kopen op krediet (lening afsluiten wanneer je nog in dienst bent voor een baas want dan is deze makkelijker te krijgen)Financial Lease (lijkt op het financieren van een auto)Operational Lease (vergelijkbaar met het huren van een auto)Een goede internet verbinding heeft bijna iedereen. Wel kunt u overwegen (alleen als u werkt met een internetbedrijf) om een dubbele verbinding te nemen zodat u bij een eventuele storing toch online kunt zijn.
Kijk hieronder welke aanbieding op uw adres de beste is
We gaan het niet onder stoelen en banken steken dat wij zeer tevreden zijn over de bouwers van onze website. Maar wat u wilt is misschien weer een heel ander verhaal.

“Jorgen Declerck schrijver van “Get A Yes“werd geboren op 11 mei 1981 in het West-Vlaamse Oostende, al vlug werd duidelijk dat hij meester was in het overbrengen van zijn ideeën naar de mensen rondom hem en hen te overtuigen van zijn visie op bepaalde zaken. “

In ieder geval mogen wij u wel 50% korting aanbieden namens ”onze bouwers” en dat scheelt toch 375 keiharde Euro’s. En wees een eerlijk, onze site heeft alles en is heel eenvoudig te onderhouden.
Maar beslist u zelf maar of het wat voor u is. het enige dat wij adviseren is dat u even moet kijken en als u vragen heeft kunt u deze makkelijk stellen omdat het bedrijf een zeer lage drempel heeft.

Portfilio Websites   Portfolio Webshops   Portfolio Maatwerk

Als startende ondernemer zult u bijna altijd als eenmanszaak of in een VOF beginnen. Dit is de meest eenvoudige vorm van de onderneming maar beslist niet de slechtste.

Een BV geeft meer bescherming naar de prive situatie maar wat moeten banken eigenlijk van u denken als u uw eigen bezit beschermd tegen het mislukken van uw plannen om een onderneming te starten (en winstgevend te maken)? Bij een eenmanszaak is het simpel, U en U alleen bent verantwoordelijk en u kunt zich nergens verstoppen.

Je bent een bedrijf gestart maar wilt natuurlijk ook klanten. Er zijn voor de startende ondernemers echter verschillende valkuilen die helaas nog te veel voorkomen. Zo gaan ondernemers vaak in de wilde weg allerlei marketingplannen opzetten om aan klanten te komen. Vaak kost dit je meer tijd en geld dan het je aan inkomsten oplevert en heb je teleurstellende resultaten. Al die netwerkbijeenkomsten en advertenties  moet je dus goed overwegen.

Daarnaast denken veel startende ondernemers dat de klanten wel vanzelf op zich afkomen, maar hoe weten die klanten wie jij bent en wat je doet? Hiervoor is dus voor jouw bedrijf een passende manier van marketing bedrijven voor nodig.  Maak van marketing een van je hoogste prioriteiten in de opstartfase en reserveer hiervoor tijd in je agenda. Kijk in je directe omgeving of er mensen zijn die ervaring hierin hebben en probeer zo van elkaar te leren. Voordat je met het starten van een bedrijf begint of je direct op allerlei (dure) marketing strategieën gaat storten is het belangrijk om een goed marktonderzoek te doen.

Goed reclame maken is niet zo eenvoudig en het is daarom belangrijk dat je goed op het internet kijkt naar verschillende mogelijkheden en tips.  Wanneer je goed zoekt en alle opties benut kan je vaak al met een paar Euro goed resultaat hebben. Er zijn genoeg voorbeelden te noemen van bedrijven die duizenden euro’s uitgeven maar niet het gewenste resultaat behalen.

Om de startende ondernemer goed te informeren is er een aparte pagina gemaakt waar zo veel mogelijk informatie staat en ook tips voor het gratis en goedkoop presenteren van je (nieuwe) onderneming.